dinsdag 11 september 2012

Fella's


Mijn medereisgenoten zijn deze keer weer van een bijzonder pluimage. Hier komen ze:

Carola 'Waarom' Kruse

Net afgestudeerd op de motorrijaccademie en dan als eerste reis gelijk de Himalaya in. Respect hoor hoe je je dan staande houdt. Hupsakee dat modderpad door, hatsieflats die haarspeldbocht met grind...toe maar!
Specialiteit: claxoneren. Zelfs de indiers kijken op....Verder gespecialiseerd in het stellen van de 'waarom' vraag. Menige puzzel werd ons door haar aangeboden ('waarom lopen ezels hier los..'. oplossingen graag in de reactie van het blog.

Henri'the man who sleeps anywhere' Castillion

Specialiteit: slapen. ik ken niemand, echt NIEMAND die in Oud Delhi in een bewegende riska gaat slapen.Ogen dicht en tukken maar.
Als je naar'm kijkt wordt je al relaxed. Trek die motor gewoon door de himalaya...respect hoor! hij geniet met volle teugen van de reis.

Henk van der Kolk

Vader van. Moet met op en afstappen even geholpen worden (paar hielbenen gebroken vorig jaar). Respect dat je op deze leeftijd en met het ongeluk van vorig jaar nog vers in het geheugen zo door de Himalaya rijdt. Is wel even wennen om van een Honda Pan European over te stappen op een Royal Enfield met luciferversnellingsbak en jarratelaandrijving.
Specialiteit: eieren eten bij het ontbijt. Altijd goed.


Hans 'moerasvoeten' Baselmans

Fijne man, ontwapenend door zijn continue droge -licht militaire- opmerkingen. Grote voeten heten ' moerasvoeten', ergens niet goed van worden is 'lesbisch worden' en als ie iets verprutst is ie een ' grote lul'.
Specialiteit: repareert alles waar motorolie doorheen loopt. Is verder nogal ehhh...dorstig. Als iedereen klaar is besteld hij nog een rondje..hahahahaha.
Is overigens de schrik van elke geemancipeerde vrouw...als je een compliment wilt over je lijf krijg je te horen dat je mooie ogen hebt.
Rijd als een beest motor. Elke passage probleemloos doorgekomen. Vond er een paar mooie trialparcourtjes tussenziten. Aywaille (trialterrein in belgie), maar dan wat groter...




Kathy 'CFO' van Loon

Onze CFO (Chief Financial Officer-regelt de 'naft'pot(=benzine op zn vlaams)). Onverzettelijke dame uit 'd'n Antwerp'. Geeft onder geen beding het stuur uit handen:'alez, dah ga'an ik zelf wel ff'kes doen he'.
Fijne belgische vrouw die wel houdt van een party en een pinteke. Maakt een mooie tijd door in de himalaya. Lekker weg van het normale leven.
Heeft gebeden om de turquoise Enfield en deze ook gekregen. Sommige motoren zoeken hun berijd(st)er uit.


David (spreek uit als Deeeeevid) Deckers

In het dagelijkse leven koffieverkoper: verkoopt denk ik zelfs nog koffie aan boedistische monniken ('Alez, ge zult zien dat dah goe voor u is in de morgen als ge zo vroeg opstaat').
Warme vent en altijd goed voor een lekker gesprek. Lekker aan het onthaasten. Blackberry staat uit en das pas echt onthaasten.
Ik kom erachter dat we veel overeenkomsten hebben, altijd leuk voor 'amusante' gesprekken.
Is trouwens de enige met zn vriendin (Kathy) bij zich. Wij zijn helemaal niet jaloers..;>)) Wakker worden naast een andere man is toch altijd even wennen.


Luc 'Mr beer' Poppe

Hij krijgt de kamersleutel en zit vervolgens 5 minuten later met een pinteke in zijn hand. Kwestie van prioriteiten stellen...
Is een goeie 'piloot' en crosst op zn gemakkie de Himalaya door.Basisregel: als er bier is kan je er rijden.
Innemende persoonlijkheid die vrolijkheid schijnt te hebben uitgevonden. Levensgenieter pur sang.


Ronny 'Arsegne' Govearts

Man van weinig woorden. De woorden die hij dan uitspreekt zijn daarna dan wel legendarisch en altijd raak. Ongelooflijke doorzetter.
Als je hondsziek op een motor gaat zitten en vervolgend ook nog gewoon etappes gaat uitrijden ben je een keiharde. Mooie vent met prachtige humor. Fijne reisgenoot.
Bijnaam: 'smoky joe' (komt doordat zijn Enfield zijn spoor markeert door een enorm rookgordijn achter zich te laten (Kathy; 'alez, als ik achter d'n Ronny zit dan riek ik alleen naft he')


Ronny Deckers (vader van David)

Reist veel de wereld rond. Is volgens mij blij dat ie met z'n vrienden (ik zal maar geen 'maten' zeggen, dat een klein visje in belgie) en zoon door de himalaya kan rijden.
Geniet met volle teugen van de enfield. Heeft denk ik al 300 keer geroepen die ie 'zwaar onder d'n indruk is' van de enfield. en dat klopt ook, dat ding gaat over door -en overheen. Tjoeketjoeketjoeke..


Michael Heyvaert

Zijn lach is inmiddels legendarisch. Maak een grap, Michael is de eerste die bulderend van het lachen zorgt dat de ramen bolstaan van de decibellen.
Heeft onderweg behoorlijk last van zjn rug gehad en als je dan de zwaarste etappe vlekkeloos uitrijd dan ben je met recht een bikkel. Begint een steeds grotere hekel aan modder te krijgen...
Heeft het erg naar zijn zin!


Willem-Jan

Ik ken geloof ik geen mensen met een meer encelopedische kennis over vreemde volken dan WJ. Waar we ook komen, wat we ook zien, WJ weet er wel iets over te melden.
Zeer bereisd man en daarom vol verhalen over zijn reizen en belevenissen. Respect als je met een fiets door India durft te fietsen! we kijken elke morgen respectvol toe hoe hij ' porridge' (een soort bambix) naar binnen werkt. Wel voedzaam!
WJ heeft liever geen foto op de social media en dat respecteer ik uiteraard!


The crew
Gailson, Biki, ' Mr Khan', Nono en Namgyl

Wat een fijne crew hebben we ook nu weer bij ons. Zorgeloos door de Himalaya, geen vraag is te gek, ze regelen het gewoon. Supertoer, superbegeleiding, supermensen!


Gailson (roadcaptain): ervaren gangmaker, relaxed, fijn mens om mee te werken. topper eerste klas.
(EN: experienced roadcaptain, relaxed, enjoyable guy when working together, first class human being)


Biki (roadmanager): regelt alles onderweg, van hotel, lunchplaats tot (het meest belangrijke) 'pintekes voor de avond' . Je hoeft aan hem niets te vragen. Heeft een kussen in de auto in de vorm van vrouwelijke borsten (mogen we af en toe even aan zitten). Verdere uitleg overbodig.
(EN:takes care of all arrangements along the trip: hotels, lunchstops and (most important): 'the beers for the night'. No need to ask for anything. It's just there. In the car he owns a pillow with the shape of female breats (we're allowed to touch them once and a while). No need to explain anything more.)


Mr. Khan: chef monteur.Repareert alles aan de motoren onderweg. Is bovendien een ongelooflijk vrolijk mens. Hij lacht altijd en is altijd in voor een grapje. Regelt alles perfect.
(EN: master engineer. Reapairs anything 'on route'. I think this is the most happy person on earth. Always smiling and always up for jokes...watch out!)


Nono: meester helper. Helpt alle mensen uit het team. Hij doet alles: sjouwen met bagage, motoren repareren,poetsen. Zonder dit soort mensen loopt zo'n reis echt niet. Dank!
(EN: master assistant. Helps all crewmembers with about anything: carrying luggage,repairing bikes, bike-wash. Without people like him trips like this wouldn't be that succesfull.)


Namgyl: chauffeur. Ongelooflijk wat deze man met een auto kan. In het bos waar wij bijna niet doorkwamen reeds hij de auto gewoon omhoog. Je gelooft het bijna niet als je de weg gezien hebt. Respect!
(EN: driver, incredible skills driving a car. Driving throug the forrest the bike almost couldn't drive he drove the car uphill we thought it would be impossible.Respect!)

3 opmerkingen:

  1. Het is weer genieten daar in india,met die geweldige personen om je heen.Jij past daar perfect tussen.Top Team zo bij elkaar.
    Ik heb mijn eigen berg al beklommen,afgelopen zondagochtend half 6 in het donker en plotselinge dicht mist op de motor naar mijn werk.Het ging goed,was wel spannend hahahaha.

    Have fun daar.gr ingeborg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey ingeborg..spannend! ij vandaag in de sneeuw omhoog..hhahaahahahaha, gelukkig scheen de zon!

    BeantwoordenVerwijderen